Posted

TrailCamp i Thy med Sparta Trail & Ultra

Når efteråret begynder at tvinge de lange ærmer frem på træningsturene, kan turene i det spirende aftenmørke godt begynde at blive lidt ensformige. Medmindre man løber trail. Her er efterårets farveskifte og naturens lunefuldhed nærmest en invitation. Så da sensommeren skiftede til efterår midt i september, tog fjorten løbere fra Spartas Trail & Ultra på TrailCamp i Thy og Han Herred, fem timers kørsel fra Sparta og Østerbro. Til det rigtige vandkantsdanmark, hvor der er syv kilometer til nærmeste liter mælk, og kun ét skridt til naturen og en overflod af inspirerende træningsmuligheder. Vi havde udset os et udgangspunkt i området omkring et lille kystfiskerleje nær Bulbjerg ved Fjerritslev, hvor ingenting er som det plejer, når der skal trænes.

 

Rå og bjergtagende smuk natur -og en utrolig masse kulhydrater
Med den lange transporttid in mente, var det oplagt at klemme flest mulige træningstilbud ind mellem torsdag aften og søndag middag: 15-17 km om formiddagen og 5-8 km om eftermiddagen. I alt op til 5 træningspas og 55 km totalt, frivillige naturligvis. Første formiddag gik turen ud i den rå klitplantage omkring fuglefjeldet Bulbjerg mod Thorup Strand og retur via grusstier, mindre veksler og lidt singletrack med en spektakulær udsigt over Vigsø Bugt, og start/mål på toppen af fuglefjeldet 47 m.o.h. Turen bød på klitplantage, marehalm, fyrreskov, bakker, bunkere, og godt selskab, som vi havde medbragt hjemmefra, men ingen cyklister eller andre trafikanter. Kun traillløbere og naturen.
Næste formiddag løb vi MTB-sporet ved Slettestrand, hvor vi delte sporet og træningsglæden med adskillige mountainbikere -og der for nogle grupper gik sport i at overhale flest mulige cykler. Herefter fælles picnic-frokost i strålende solskin, efterhånden som de små grupper af løbere kom ind. En del løbere udnyttede herefter den nærliggende mulighed for luksus-carbo-loading på det nys genopførte Svinkløv Badehotels udendørs servering, hvor kalorierne er nordjysk rigelige og nostalgisk indpakkede til sædvanlige Østerbro-priser.
Aftensmaden blev tilberedt decentralt i mindre grupper fordelt i de tre sommerhuse, vi havde lånt til lejligheden, og alle samledes til fællesspisning og hygge om aftenen på tværs af tempo, indtil dagens træning og tanken om morgendagens ditto trak folk tilbage mod restitution i hytterne.

Vi var fjorten, da vi tog af sted
I Thy og Han Herred kan man løbe i timevis uden at møde nogen. Naturen er ikke begrænset af Øster Allé til den ene side og Jagtvej til den anden. Her er det faktisk muligt at blive reelt væk. I lang tid. Jeg ved det. Jeg har været der.
Men det giver en naturlig udfordring: Sparta Trail & Ultra spænder over løbere, som løber på alle niveauer fra omkring 6 min pr. km til løbere fra Spartas allerhurtigste tilbud, TeamR. Med så stor spredning i tempo, var det nødvendigt at opdele i mindre grupper, hver udstyret med kort, .GPX-fil over dagens rute og en mobil til nødstilfælde, samt instrukser om altid at holde sammen i grupper af mindst to.
Så da vi tog hjem, var det stadig muligt at tælle til fjorten.

 

På lørdag løber vi trail igen
Sparta Trail & Ultra træner hver lørdag. Vi løber i skoven, og du behøver ikke engang tage til Thy, for at prøve at løbe trail. Skovene lidt nord for Østerbro giver rigelige muligheder for udfordrende og naturskøn trailtræning i meget varierende omgivelser, på varierende underlag og med lidt flere højdemeter, end en almindelig Akvarietur.
Du behøver ikke specielle sko, et kondital på halvfems eller en mudderfetisch for at være med. Du skal bare have lyst til en tur i skoven, sved på panden og en tur, hvor fokus kan være andre steder end på uret.

Sparta Trail og Ultra holdet stod selv for deres træningslejr og alle corona-restriktioner blev fulgt på lejren.

Holdet træner hver lørdag og du kan se mere om tid og mødesteder her. Lørdag den 1. november vil holdet afholde et trailløb på Lysløjpen mere information følger.