Holdet er for dig, der kan løbe 10 km på 50 - 55 min. Holdet varmer op i et langsomt tempo, for derefter at øge tempoet i henhold til programmet.

Holdets træningsplan er delt op i fire faser hvert halve år. Første fase er "Basisperioden", hvor der er fokus på styrke- og tekniktræning. I anden fase trænes der iltoptagelse med en overvægt af kort intervaller og højintens træning. I tredje fase går holdet over og træner lange intervaller (Syretræning). I fase fire trapper holdet ned, så løberne er klar til diverse konkurrencer. Nogle løbere har planer om at løbe marathon forår og/eller efterår, og andre træner mod at blive bedre på 10 km eller på halvmaraton. Træningen forsøger at give mulighed for at nå alle disse forskellige mål.
Det overordnede mål med træningen er at gøre deltagerne til bedre løbere gennem træning, der styrker løbeøkonomien, - teknik og styrke. Det gælder både for garvede løbere og debutanter på alle distancer fra 5 - 42,195 km.
Træningsprogrammet tager udgangspunkt i en løber, der optimalt træner 3-4 gange om ugen, heraf 1-2 gange i weekenden. Er der behov for en længere tur som led i træning til halv- eller helmaraton, lægges den typisk i weekenden.

Covid-19: Holdet mødes hver gang ved Eventyrkiosken ved Øster Allé og Parken. Der er skabe til opbevaring og omklædning i Idrætshuset. Husk at holde afstand.

For dig der løber 10km på 50-55 min
Tirsdag og torsdag (Mødested: Foran indgang til Spartas klubhus)
Bjarne Skou Mortensen
Bjarne har løbet i mange år og har stor erfaring. Han er hjælpetræner på holdet.
Brian Sønderby
Brian er hjælpetræner på holdet.
Susan Engelsen
Susan er hjælpetræner på holdet og har løbetrænet i Sparta siden starten af 90'erne. Hun har tidligere erfaring som træner på Talenterne. Hun har også været fartholder til søndagstræningen. Susan har deltaget i mange korte og lange løb, og glæden ved løb er uændret stor. Hun ønsker som træner at motivere og hjælpe til, at løbere kan nå deres målsætning for løb.
Se holdets træningsplan her
https://www.facebook.com/search/top/?q=sparta%20team%20talenterne